Kapten Röd klar för Hasslöfestivalen


Efter förra sommarens succéturné ger sig Kapten Röd ut på vägarna i sommar igen. Den 13 juli gästar han Hasslöfestivalen för att krydda festivalen med sin svängiga reggae.

Kapten Röd har sedan långt innan han släppte sitt debutalbumet 2007 varit en lysande liveartist. 2012 bekräftades detta då han vann både Guldmicken samt priset Årets Artist på P3 Guld-galan. De flesta känner säkert igen låta som ”Ju mer dom spottar" och ”In kommer ting”.

I början av 2017 släppte Kapten Röd, eller Björn Nilsson som han egentligen heter, ny musik för första gången på fem år. Låtarna ”Rudeboy Love” och ”Över mina döda kropp” gjorde stor succé och även turnén som följde blev en fantastisk publiksuccé. Finalen på Slottsskogsvallen sålde slut med över 20.000 besökare - strax därefter fick det sättas in en extrainsatt konsert i Globen som avslutade konsertåret 2017.

- Vi är väldigt glada över att välkomna ”Kaptenen" till Hasslöfestivalen, säger Malin Törnquist på Paraply produktion som arrangerar festivalen. Kapten Röd och hans band är en av Sveriges absolut svängigaste liveupplevelser och de bildar en spännande röd tråd tillsammans med Nationalteatern på fredagen.

Turnén cementerade Kapten Röds position som en av landets främsta liveakter och han nominerades i år återigen till P3 Guldmicken som årets liveartist 2017. I sommar ger sig Kaptenen och hans band ut på ännu en stor festivalturné. Den 13 juli kommer turnésällskapet till musikfestivalen i Skärgården.

- Det skall bli så oerhört roligt få återvända till Blekinge, det var sex år sedan sist vi spelade där och detta måste vara första gången någonsin jag spelar på en festival där, säger Kapten Röd inför turnén. Hela min önskan att bli artist föddes i publiken. Det är live och på scen hela kärnan i mitt artisteri finns.

Utöver Kapten Röd är Europe och Nationalteatern klara för sommarens Hasslöfestival. Ännu kvarstår 20-talet band och artister att presentera.

Biljetter köper du här:
https://www.nortic.se/dagny/event/16142