Nytt publikrekord

- den artonde Hasslöfestivalen blev den hittills största

Vi vet inte exakt hur många ni var ännu. Bara att ni var fler än någonsin. Den artonde Hasslöfestivalen noterade ett nytt fantastiskt publikrekord.
Vi har haft en fantastisk festivalvecka på Hasslö. En vecka som inleddes med regn och blåst men sedan bjöd på tre perfekta festivaldagar med magiskt väder och magisk rekordpublik.

Complex Machinery var först ut och rockade igång festivalen på torsdagkvällen. Kanadensiska The Mahones bjöd sedan på irländsk punk och Millencolin visade sig vara bättre och framförallt snabbare än någonsin tidigare. Torsdagen avslutades med AC/DC Jam som radade dom upp AC/DC:s allra största hits och satte sedan punkt för den första av tre festivaldagar.
Torsdagkvällen blev förvisso lite kall men vi summerade ändå en premiärkväll med fantastisk god stämning och mycket besökare.

Fredagen inleddes av bandet Återvunnet Material på parkscenen och vi fick sedan sedan se och höra folkkära Hasse Andersson innan Pernilla Andersson gjorde en fantastisk finstämd konsert på parkscenen.
Nisse Hellberg och hans band bjöd på både gammalt och nytt och det blev till och med en och annan Wilmer X-låt. Hasslöbandet Varg bjöd på en välbesökt spelning på parkscenen innan Eva Dahlgren intog stora scen. Eva lovade en specialgjord låtlista för just Hasslöfestivalen och bjöd sedan på en mörk, mystiskt men fantastiskt fin konsert. Vackrast var den helt omgjorda ”Ung och stolt”.
Combat Rock rockade parkscenen innan Miss Li avslutade fredagskvällen som bara hon kan. Hon öppnade i ett rasande tempo och Hasslö-publiken var inte sen på att sjunga med.

Lördagen badade i sol från klarblå himmel. Det var varmt och skönt när vi öppnade grindarna vid lunch.
Först ut var Kräk som trots tidig speltid gav järnet i vanlig ordning. Caj Karlsson öppnade upp den stora scenen och tog hjälp av vänner och bekanta. Bland annat Paulus Lindén från Sinn Fenn. Selmas Broskband tog vid och gjorde sin artonde spelning på festivalen. Selmas är det enda band som spelat på samtliga de arton Hasslöfestivalerna.

Maia Hirasawa bjöd på ett finstämd konsert och en magisk version av The Arks ”The worrying kind” innan Jens Hult klev upp på parkscenen.
Magnus Carlson hade ett grymt band med sig. Tillsammans bjöd dom på ett rejält sväng.
Good Harvest var tillbaka på festivalen för att bjuda på nästan en hel timme fantastisk stämsång och kockan 20.00 räknade Rasmus Arvidsson i Avantgardet in och bjöd sedan på en fantastisk och energifylld konsert. Avantgardet har hyllats som ett av Sveriges allra bössa liveband och dom gjorde ingen besviken. Martin, Merrick & Me intog parkscenen innan Per Gessle fyllde området framför stora scenen med rekordpublik.
Sist ut i år var No Rules som stängde årets festival.

Under några timmar på lördagen blev det lite för långa köer till maten men i övrigt är vi fantastiskt nöjda med festivalen. Stämningen på området har varit fantastisk.

Tack alla ni som bor på Hasslö för ännu en fantastisk vecka i Sveriges vackraste skärgård. Tack för att vi får uppleva er fantastiska ö en gång om året.

Men vi vill också rikta ett stort tack till våra samarbetspartners och till alla er som besökte den artonde Hasslöfestivalen.
Tack!