Tack för ännu en fantastisk festival

Den nittonde Hasslöfestivalen bjöd på tre fantastiska sommardagar, massor av trevliga människor och massor av musik. Totalt blev det 21 timmar livemusik och inte en enda droppe regn.

Just nu river vi och packar ihop efter oss. Vi har hållit på hela natten och det brukar dröja in bit in på måndagen innan alla spår av festivalen är undanstädade.
I år fick vi se sex band från Hasslö Musikförening och ytterligare tre lokala bokningar göra fantastiska insatser på scenerna. Varg gjorde en grym spelning på lördagkvällen och Selmas Broskband drog storpublik till parkscenen.
Ebbot och Sarah Klang gjorde grymma spelningar på torsdagkvällen och vi har fått lära känna Louisiana Avenue som visade sig vara ett partyband av allra bästa märke. Svängigare avslutning på första dagen har festivalen aldrig haft.

Dag två bjöd på två återföreningar i Wilmer X och Docenterna. Nisse Hellberg räknade in sina vänner och bjöd sedan på sin svängiga rythm’n’ blues-rock. Joppe Pihlgren och de andra i Docenterna klev in på sen till The Whos ”I’m One” och bjöd sedan på både ”Utan dig” och ”Solglasögon”.
Kapten Röd fick hela Hasslö att dansa medan solen gick ner bakom scenen och KSM3 rev bland annat av sin punkklassiker ”sex noll två” innan Nationalteatern avslutade den andra dagen i stor stil. Ulf Dageby och rockorkestern bjöd på odödliga klassiker som ”Barn av vår tid” och ”Livet är en fest” och Hasslöpubliken var inte senat att sjunga med.

Den sista festivaldagen drog igång redan vid lunch i stekande, nästan tropisk sommarvärme. Det regnade rejält i stora delar av Karlskrona och regnet kom faktiskt så nära som Almö. Men inte en droppe föl på festivalområdet under de timmar vi hade öppet.
Louise Hoffsten klev upp på parkscenen innan Lena Philipsson och Dan Hylander & Raj Montana Band gjorde fantastiska spelningar på stora scen.
Avslutningen blev mäktig. Europe öppnade med en tung version av ”Walk the earth” från nya plattan och bjöd sedan på en oförglömlig spelning det kommer att pratas länge om. Strax innan midnatt räknade dom ner och bjöd på en grym avslutning. ”Superstitious” följdes upp av ”Cherokee” och sedan den självklara avslutningen ”The final countdown”.

Tack Hasslö för ännu en fantastisk festivalvecka.
Nästa år firar festivalen 20 år.