Visministeriet hyllar Björn Afzelius på Hasslöfestivalen


Den sista pusselbiten är på plats. Visministeriet, som har djupa rötter på Hasslö, har i skiftande konstellationer och med växlande intensitet existerat i snart tjugo år. Den 14 juli tar dom sin hyllade Afzeliushyllning till Hasslöfestivalen.

Visministeriet har genom åren både fungerat som uppskattade glädjespridande musikanter på scen och som arrangörer av bland annat Visor på bakgården i Karlskrona. Bandets sångare Patric Ogenblad spelade redan på Hasslös första musikfestival 1999 och var efter inledningsåret med i musikföreningens styrelse, som då under flera år arrangerade festivalen. Visministeriet har under de tidiga åren av Hasslöfestivalen medverkat i olika uppsättningar.

Sommaren 2017 fick Visministeriet nytt liv, med delvis nya musiker och i maj genomfördes två slutsålda konserter på temat: ”Visministeriet tolkar Björn Afzelius.”
Den 14 juli ställer sig ministeriet på Hasslöfestivalens stora scen och väljer godbitarna ur sitt gedigna program av musik signerad Björn Afzelius.

- För mig som är född, uppvuxen och bosatt på Hasslö känns det fantastiskt att få framföra valda delar av Björns musik på hemmaplan, säger Patric Ogenblad.

Visministeriet 2018 består av Patric Ogenblad, sång och gitarr, Åke Larsson, sång och gitarr, Therése Ogenblad, sång och percussion, Ove Johansson, bas, Reagan Andersson, sång och munspel, Martin Hult Ogenblad, klaviatur, David Blome, gitarr samt Johan Ogenblad, trummor.