KSM3

13/7 kl. 22:45
Plats: Parkscenen

Få svenska punkband har lämnat avtryck som KSMB. Många menar att efter Ebba Grön är det just KSMB som är det mest inflytelserika svenska punkbandet. Klara för festivalen är också Hasslöbandet Varg, AK & The Brotherhood som vann Country SM föra året och singer/songwritern Hildur Höglind.

KSMB bildades 1978 och dök upp på skiva redan ett år senare. Plattan var förvisso samlingsplatta där man delade utrymmet med Travolta Kids och Incest Brothers. 1980 släpptes det riktiga egna debutalbumet ”Aktion”. Med oefterhärmliga låtar som ”En slemmig torsk” och ”Tidens tempo” gjorde det snabba punkbandet från Stockholm sig kända för en bred publik. Året därpå släpptes ”Rika barn leka bäst” en platta som blivit en Svensk punkklassiker.

I sommar turnerar Johan Johansson och Peter Ampull Schölander förstärkta av Tony Johansson (Fas3), Johannes Borgström (Fas3) och Robert Eriksson (The Hellacopters och Strindbergs) under namnet KSM3. Dom intar scenen den 13 juli. Dom intar scenen den 13 juli.

- I våras gjorde vi ett par konserter som KSM3 för att ge en tråkig historia ett lyckligt slut, och spela våra egna sånger som de ska låta, berättar Johan Johansson. Det gick bättre än väntat, och när vi fick möjlighet att spela på Hasslöfestivalen tackade vi ja med förtjusning.
Tag plats i tidsmaskinen, den åker vi, avslutar Johan.

Köp biljett!

Du köper biljetter direkt via länken nedan.

Se också

 • Miss Li 2022

  Miss Li 2022

  15/7
  Plats: Stora scen
  Miss Li kliver upp på Hasslöfestivalens scen den 15 juli 2022
  Läs mer Köp biljetter
 • Magnus Uggla 2022

  Magnus Uggla 2022

  15/7
  Plats: Stora scen
  Världens bästa Magnus Uggla Magnus har en över 40 år lång karriär bakom sig och är en av våra mest framgångsrika låtskrivare. Hans låtar har legat på…
  Läs mer Köp biljetter