​Lars Winnerbäck

11/7
Plats: Stora scen

​Lars Winnerbäck först ut till Hasslöfestivalen 2020

  

Han är en av Sveriges absolut största stjärnor och har under sina 20 år som artist vunnit sju grammisar och 5 rockbjörnar. Efter höstens stora arenaturné och nya albumet "Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. Den 11 juli kliver han, tillsammans med sitt makalösa band, upp på Hasslöfestivalens stora scen för att sprida sina fantastiska låtar över skärgården.

 
Winnerbäck har varit en av festivalens mest önskade artisterna under väldigt många år, säger Malin Törnquist från Paraply. Det känns enormt att vi äntligen, och för första gången, får hälsa honom och bandet välkomna till vidunderliga Hasslö. Vi är stolta för att Hasslöfestivalen blir ett av sommarens få festivalstopp, avslutar Malin. 

 

Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Senaste albumet “Eldtuppen” får räknas som ett av Winnerbäcks största och den efterföljande turnén fyllde arenor över hela landet.

 

Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november. I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.

  

I 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas idag som en av landets absolut största artister.

 

Sommaren 2020 blir det en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, lummiga parker, festivaler och arenor. Tillsammans med det älskade bandet kommer Lars Winnerbäck och hans enorma låtskatt hela vägen till Hasslöfestivalen den 11 juli.

 

Bandet på Sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).

 

Hasslöfestivalen

Hasslöfestivalen äger rum 9-11 juli. Festivalen har huserat på ön Hasslö i hela 21 år och lockat festivalbesökare från hela Sverige. Artister som Ulf Lundell, Thåström, First Aid Kit, Per Gessle, Hoola Bandoola Band, Lena PH, The Sounds, Magnus Uggla, Mikael Wiehe, Hardcore Superstar, Kapten Röd, Nationalteatern, Pugh Rogefeldt, Miriam Bryant, Ola Salo, Hoffmaestro, Eldkvarn, September, Mikael Rickfors, Status Quo, Europe och Kim Larsen har besökt festivalen genom åren. Läs mer via hasslofestivalen.se 

 

----------------

 

Biljetterna släpps nu på torsdag 5 december klockan 10.00.  

 

För frågor kontakta:

Malin Törnquist, 0737-077725, malin@paraplyproduktion.se

Köp biljett

Du köper biljetter direkt via länken nedan.

Se också

 • Magnus Uggla

  Magnus Uggla

  10/7
  Plats: Stora scen
  ​Världens bästa Magnus Uggla Magnus har en över 40 år lång karriär bakom sig och är en av våra mest framgångsrika låtskrivare. Hans låtar har legat p…
  Läs mer Köp biljetter
 • Miss Li

  Miss Li

  10/7
  Plats: Stora scen
  Miss Li är en av våra mest folkkära artister och har under de senaste 10 åren levererat låtar som gått rakt in i folksjälen. Hennes tolkning av Pette…
  Läs mer Köp biljetter
 • WOODSTOCK 50 ÅR

  WOODSTOCK 50 ÅR

  11/7
  Plats: Stora scen
  Efter slutsålda konserthus, stående ovationer och en kritikerrosad konsertturné ger sig hyllningsbandet ut på ytterligare en turné. Den 11 juli komme…
  Läs mer Köp biljetter