Magnus Carlson

15/7 kl. 18:00
Plats: Stora scen

 

Magnus Carlson har spelat i band, släppt skivor och turnérat sedan mitten av nittiotalet. Listan över musiker och andra artistkollegor som Magnus har samarbetat med genom åren är lång.

Han fick bred och stor uppmärksamhet när han 2014 gästade Jill Johnson och hennes program ”Jills Veranda”. Jill och Magnus träffade i programmet den då hemlöse Doug Seegers och spelade sedan in ”Going Down To The River” tillsammans i Johnny Cash legendariska Cabin Studio.

Magnus var även en av artisterna i höstens ”Så mycket bättre” på TV4 där Magnus bland annat gjorde en mäktig och omtalad version av Jill Johnssons ”Kärleken är”. En låt som efter programmet tog sig in på bland annat Svensktoppen.

Historien om Magnus Carlson och hans band Weeping Willows börjar i mitten av 90-talet då bandet bildades. Den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn. Det blev en svensk popklassiker som sedan dess har släppts i flera olika versioner och utgåvor.

Lördagen den 15 juli kommer han till Hasslöfestivalen.

 

 

Biljetter

Där det händer