Smith & Thell

Plats: Stora scen

Smith & Thell är historien om två unga, kreativa själar som för 10 år sedan bestämde sig för att förvandla drömmar till verklighet och satsa helhjärtat på musiken. På vägen har de hyllats av både pressen och branschen. 2015 till exempel vann de Denniz Pop awards 'Rookie artist of the year’ och våren 2017 släpptes deras debutalbum ”Soulprints". Ett år senare åkte Smith & Thell som special guests på Darins Sverigeturné och hösten 2018 släppte de EP:n ”Thelephone Wires” med hitlåten och Svensktoppen-ettan ”Forgive Me Friend".

Mary Jane Smith och Victor Thell träffades på ett musikevenemang i sin hemstad Helsingborg och föll pladask för varandras musikaliska lust, ambition, vision och passion för konsten. Därefter tog det några år, ett par singlar, och ett stort antal timmar i studion för Smith & Thell att hitta fram till sitt eget uttryck. Inspirerade av Björk, Alanis Morisette, Bon Iver och Mumford & Sons har gruppen hittat hem i sitt unika country-influerade popsound.

I processen har de slipat på sina låtskrivar- och produktionsfärdigheter, arbetat på sin egen musikaliska image och skrivit hits till andra stjärnor, bland andra Molly Sandén, Darin, Danny och Alan Walker. Smith & Thell är förutom artister i eget namn också några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare.

Där det händer